onsdag 29 augusti 2012

Köttbullar och kantarellsås

Idag lekte jag riktig präktig hemmafru och gjorde hemmarullade köttbullar med kokt potatis och kantarellsås på egenplockade kantareller.
Jisses va gott det va!
Det är ju lite pyssel. Men det va helt klart värt det!

Jag gjorde på denna mängd till 4 personer plus matlåda och då blev det köttbullar över som vi frös in.

1kg blandfärs
1 ägg
1 dl mjölk
Lite ströbröd
Salt
Peppar
1 gul lök

Kantarellsås
Ett gäng förvällda kantareller som jag hade i frysen
5 dl grädde
Salt
Peppar
Lite soja
En skvätt köttfond

Häll mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå någon minut.
Krydda ordentligt med salt och peppar.
Blanda i ägget och den finhackade löken.
Ha i blandfärsen och blanda ordentligt.
Rulla lagom stora, eller små, köttbullar och stek på lagom värme tills dom är klara.

Kantarellsås:
Stek på kantarellerna en sväng.
Ha på grädde, soja, fond och kryddor.
Låt sjuda så att den blir en smula tjockare.
Smaka av.

Servera med nykokt potatis.

Smaklig måltid! =)
/FruRoddan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar