Idag körde jag spenatsoppa med ägg och hembakt bröd på jobbet.
Inte barnens absoluta favorit dock. Men dom gillar ägget och det hembakta bröder. Och de flesta smakar iaf.
Personalen vräker i sig dock :)
Nu ska vi se om jag kan omvandla receptet lite. Jag är ju van att laga mat till runt 60pers, så nu höftar jag lite.
Spenatsoppa ca4pers
Ca 1-2L vatten
1 påse hackad spenat
1/2 purjolök
Buljong
Salt
Peppar
5dl grädde
(ev. Lite socker)
Koka upp vatten och buljong.
Ha den frysta hackade spenaten.
Strimla/hacka purjon och släng ner i grytan.
Krydda med salt och peppar efter tycke och smak.
Smaka av.
Känns smaken lite "jordig" kan man ha i lite socker.
Låt koka ihop.
Ha i grädden på slutet och sjud en stund för fyllig smak.
Ha i kokta ägghalvor och servera med hembakt bröd
/FruRoddan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar