För några år sedan fick jag ett recept på Filmjölkslimpa av min svägerska.
Det är verkligen superlätt och man rör ihop det i ett naffs.
Det är dock ganska många olika ingredienser i det här brödet, men istället är det ingen jästid.
Det gillar jag som inte gillar att baka annars eftersom det tar 100 år.
Filmjölkslimpa
Det här är ett mörkt, grovt matbröd som är ett av mina favoriter.
4dl vetemjöl
3dl grahamsmjöl
3dl rågsikt
1dl linfrön
1dl solroskärnor
2d vetekli
4tsk bikarbonat
2dl mörk sirap
1L filmjölk
0,5dl olja
Blanda alla torra ingredienser.
Häll sedan på resten av ingredienserna till en jämn smet.
Häll smeten i 2 smorda (och bröade om man vill) avlånga formar.
Grädda nederst i ugnen på 175 grader i 80 minuter.
Ta ut om ur ugnen och häll ur dom ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.
/FruRoddan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar