En gryta som bäst serveras i djup tallrik. På tallriken lägger man först upp grytan och toppar med couscoussalladen. En rätt som funkar till både vardag och fest.
4 personer:
LAXGRYTAN:
Laxfiléer, 4 stora
Morötter
Selleri
Purjolök
Fiskbuljong
Matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Stek den grovtärnade fisken i traktörpanna i ca 2 dl vatten.
Smula över 1 st buljongtärning.
Krydda.
Lägg i de grovstrimlade grönsakerna (mängd efter tycke och smak, jag brukar ha minst 1 morot och 1 selleri per person)
Häll över valfri mängd grädde.
COUSCOUSSALLADEN:
2 dl couscous
2 st charlottenlök
1 st gurka (skalad)
1 st röd paprika
2-3 st tomater
Ruccola
Solrosböngroddar
Finhacka allt utom ruccolan och solrosböngroddarna. Blanda ihop allt med couscous.
@sofiaedvards
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar