söndag 30 september 2012

Matkoma!

Jisses va mätt jag är! Äter alltid för mycket när det är lite för gott.
Idag blev det baconinlindad kycklingfilé fylld med mozarella och späckad med vitlök. Till det åt vi ris och tzatziki.
Mums!

4port:
4 kycklingfiléer
1 mozarella
2 pkt bacon
Salt/aromat
Peppar
Vitlök

Tzatziki:
Gurka
Turkisk/grekisk yoghurt
Vitlök
Salt
Peppar

Gör ett snitt i kycklingfiléerna och pula in mozarellan.
Späcka med bitar av vitlök, salta och peppra. Inte för mycket salt eftersom baconet redan är salt.
Linda in filéerna i bacon och lägg i en ugnsfast form.
Låt stå i ugnen på 200-250grader tills baconet fått färg och kycklingen är helt vit innuti.

Tzatziki:
Riv gurkan och låt rinna av i ett durkslag.
Blanda pressad vitlök, salt, peppar och yoghurt.
Vrid ur gurkan och blanda ner i yoghurtblandningen.
Servera det till kycklingen tillsammans med ris.

Tänk på att inte ha för mycket vitlök i kycklingen för det blir vääääldigt mycket vitlök ihop med tzatzikin.
Alternativt kan man göra en gorgonzolasås till.

/@FruRoddan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar