onsdag 31 oktober 2012

Wokgryta, bulgursallad och hummus

Brukar göra en kycklingwokgryta på jobbet som är riktigt god. Idag körde jag en vegetarisk variant med quorn ist.
Jädra va gott det va!

Quornbitar
1 påse Wokgrönsaker
Soja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Salt
Peppar
Sweetchilisås
2,5-3dl creme fraiche
Lite vatten

Stek hackad lök, vitlök och quorn (eller kyckling skuret i bitar).
Ha i wokgrönsaker, en skvätt vatten, kryddor, sweetchili, soja och creme fraiche.
Låt koka ihop en stund.

Servera med nudlar, ris eller bulgur.
Eller som jag åt det: med bulgursallad och hummus.

Bulgursallad:

Bulgur
Gröna oliver
Kikärtor
Tomat
Paprika
Salt
Peppar
Rapsolja
Vinäger

Tärna tomat och paprika. Blanda ihop med de andra ingredienserna och krydda efter tycke och smak.

Hummus:
Mixa kikärtor med vitlök, salt, peppar och olja till en relativt slät röra.
Ha gärna i lite persilja också.
Kanongott!

/ @FruRoddan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar