Brukar göra en kycklingwokgryta på jobbet som är riktigt god. Idag körde jag en vegetarisk variant med quorn ist.
Jädra va gott det va!
Quornbitar
1 påse Wokgrönsaker
Soja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Salt
Peppar
Sweetchilisås
2,5-3dl creme fraiche
Lite vatten
Stek hackad lök, vitlök och quorn (eller kyckling skuret i bitar).
Ha i wokgrönsaker, en skvätt vatten, kryddor, sweetchili, soja och creme fraiche.
Låt koka ihop en stund.
Servera med nudlar, ris eller bulgur.
Eller som jag åt det: med bulgursallad och hummus.
Bulgursallad:
Bulgur
Gröna oliver
Kikärtor
Tomat
Paprika
Salt
Peppar
Rapsolja
Vinäger
Tärna tomat och paprika. Blanda ihop med de andra ingredienserna och krydda efter tycke och smak.
Hummus:
Mixa kikärtor med vitlök, salt, peppar och olja till en relativt slät röra.
Ha gärna i lite persilja också.
Kanongott!
/ @FruRoddan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar