lördag 20 oktober 2012

Gryta Vin Chaud

En riktigt höstig och god gryta med smak av julen.
Jag har tagit receptet från Tre tjejer i köket

Gryta Vin chaud

6 hg grytbitar
smör att steka med
1 krm svartpeppar
1 tsk kanel
1 krm mald kryddnejlika
3 lagerblad
2 dl rödvin
2 msk fond
1 msk soja
tunna skalstrimlor från en apelsin
mjöl att ev reda med
1 pkt matlagningsgrädde

så här gör du:
Skär köttet i tärningar.
Bryn köttet i smör.
Krydda med peppar, kanel, kryddnejlika och lagerblad.
Häll på rödvin, fond och soja. Låt grytan koka ca 1 timme. (jag brukar koka flera flera timmar, då blir köttet så mört och fint att det bara ramlar isär.)
Ciselera apelsinskalet. Alt. riv det på rivjärn.
Rör ner apelsinskal och grädde och red med lite mjöl. Låt grytan koka några minuter till.

Servera med kokt potatis.

/ @FruRoddan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar