måndag 22 oktober 2012

Yakiniku

Har rotat runt bland mina gamla recept och fått mig en nostalgitripp tillbaka till när jag jobbade som kallskänka på lunchrestaurang.
Hittade massor med roliga recept, men kanske inte så många som passar hemma i en småbarnsfamilj utan mer på just en lunchrestaurang.

Iaf hittade jag bla ett gammalt recept som jag gjort hemma ett par gånger och som är rätt poppis i min kräsna familj.

4port

600gr tunt skivad entrecote (alt lövbiff, funkar verkligen lika bra det!)
5msk japansk soja
4msk socker
4msk finskuren purjolök
1msk pressad vitlök
1msk rostade sesamfrön
0,5msk färsk ingerfära
1nypa peppar
1msk sesamolja (eller olivolja)

Riv ingerfäran.
Rosta sesmfröna.
Blanda alla ingredienser utom oljan.
Låt marinera minst 30min.
Stek köttet hastigt i oljan och servera marinaden som sås tillsammans med ris.

/ @FruRoddan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar