Nu knackar julen på dörren och det är dags att sätta fart med julstöket. Om man inte redan börjat vill säga.
I min familj kör vi knytis och jag har alltid varit den som får stå för julgodiset, julmust, julöl och sådana "lätta" saker. Kanske för att man är yngst?
Men tydligen är det så att ju äldre man blir ju längre blir listan.
På min lott har jag i år bla fått Jansson och rödbetssallad.
Jag tycker att köpta röror är jäkligt tråkiga.
Gäller vilka röror som helst. Jag gillar att göra dom själv, då får jag som jag vill ha det.
Så idag improviserade jag ett recept på rödbetssallad på jobbet.
Jag gjorde till ca 50 pers så det receptet jag skriver här är, som vanligt, lite på en höft.
Ett tips är att smaka sig fram. Då kan det inte bli dåligt.
1 brk inlagda, skivade rödbetor
1 liten lök
1-2 röda äpplen
Majonnäs
Gräddfil
Salt
Peppar
Låt rödbetorna rinna av ordentligt.
Hacka rödbetor, lök och de skalade äpplena.
Blanda med en skvätt gräddfil, några matskedar majonnäs och krydda med salt och peppar.
Börja med lite av gräddfilen och majonnäsen och öka sedan mängden tills du tycker att du får en fin konsistens. Jag gillar inte när det blir för rinnigt så jag har hellre lite mindre av gräddfilen.
Smaka av och njut tillsammans med din julmat.
/ @FruRoddan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar