söndag 11 november 2012

Fläskfile med champinjontäcke

Detta är en av mina personliga favoriter. Enkel bjudmat skulle jag väl kalla det, eller vanlig helglyx.


Till 4 pers

Ris för 4 personer
1 fläskfilé
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 burk Campbells Champinjonsoppa på burk
1 vitköksklyfta- valfritt
Riven ost
Broccoli


Kok riset.
Rensa filén från fett och hinnor. Skär i 1 cm tjocka skivor och banka till dem med näven.
Stek i smör/olja- salta och peppra. Ställ till sidan.
Vispa grädden gärna lite fastare än vanligt, vänd ner creme fraiche och champinjonsoppa samt eventull vitlök.
När riset kokat klart, lägg det i botten på en ungsfast form. Ovanpå riset lägg filéskivorna och bred ut röran över köttet. Överst lägg riven ost.
In i ugnen, ca 200 grader tills osten är gyllene.

Koka broccolin. När gratängen är klar, servera med broccolin ovanpå.


/@frufrank

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar