tisdag 26 februari 2013

Nästan som fläskpannkaka

Ikväll önskade sig H amerikanska pannkakor med bacon till kvällsmat och så fick det bli.

I vanliga fall gör vi varje sak var för sig men just ikväll bestämde sig maken för att ta en genväg och resultatet blev strålande.

Han stekte baconen i bitar och hällde ner det i smeten och gräddade sedan plättar,ca 10 cm i diameter, i stekpanna. Att vi inte tänkt på detta tidigare!

Smidigt också att frysa in resterna och micra vid behov till en lunch eller middag.

Fläskplättar 4 port (8-10 plättar)

5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 ägg
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 pkt bacon

Tärna bacon. Stek.
Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner mjölken lite i taget. Vispa ner ett ägg i taget. Häll sist i bacon och fetter som blev när du stekte det.
Grädda plättarna på medelstark värme.

Servera m lingon och råkost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar